Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2021 21:18 - Руският метод за „въздушно миниране и преследване“ удари ВПК на Турция
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Съвсем наскоро в един от турските канали в YouTube се появи анимирано видео, ясно показващо един от начините за борба и унищожаване на „непобедимия“ БПЛА Bayraktar TB2.     Тези безпилотни летателни апарати, според „прозападните“ експерти, са били решаващ фактор в неотдавнашната война в Южен Кавказ, въпреки че няма конкретни факти, доказващи ефективността на използването на Байрактарите. Видеото на унищожаването на „турската гордост“ силно разгневи Анкара, тъй като е удар върху имиджа на турския военно-индустриален комплекс на световния пазар.   Като цяло информацията за възможността за унищожаване на Байрактар ​​не е нова. Този БЛА е лесен за сваляне с помощта на системи за ПВО, а именно ПЗРК. Можете, разбира се, да използвате сериозна зенитно-ракетна система, например БУK или дори ЗРС-300 или ЗРС-400.   Но това е като  оръдие по врабче или просто е много скъпо. Оптималното решение на проблема, наречен "Байрактар", ще бъде ракетната система за противовъздушна отбрана Тунгуска-М2, комплекс, способен да открива и гарантира, че ще унищожи безпилотните летателни апарати.    
image




ЗПРК "Тунгуска". Взето от отворени източници На теория БЛА може да издържи голямокалибрено стрелково оръжие, като калибър 12,7 мм. Но всеки от възможните методи за унищожаване на вражеските оръжия, освен бойна ефективност, трябва да има и икономическо потвърждение за целесъобразността на тяхното използване.   Ето защо те винаги търсят метод за борба, който винаги е близък в метода за използване на оръжия за противодействие. В руското министерство на отбраната е избрана тактиката за справяне с вражески безпилотни летателни апарати - „въздушно миниране“.   Този метод за унищожаване на БЛА се състои в тяхното унищожаване чрез баражиране на боеприпаси с тегло 1 ч 5 kg в еквивалент на тротил. Руският „дрон камикадзе“ получи името „Lancet“, т.н. изпълнява задачи с хирургична прецизност. Противопилотният летателен апарат е разработен от ZALA Aero, член на групата от компании „Калашников“ на държавната корпорация „Ростех“.    
image



БЛА "Lancet". Взето от отворени източници „Lancet“ е мина със забавено действие, способна да „виси“ в небето на височина 5 ч 7 хил. Км за повече от 10 часа, скорост на гмуркане до 300 km / h, което ще улесни улова нагоре и унищожи Bayraktar TB2, който има високоскоростни възможности 150-200 км / ч.   Наличието на телевизионен канал за насочване, осигуряващ видео контакт с оператора преди сблъсъка с целта, направи възможно напълно да се откаже от необходимостта от сателитна навигация.   Руският дрон е направен изцяло от композитни материали, което го прави неуязвим за традиционните системи за ПВО. БЛА "Lancet" е проектиран по аеродинамичната схема на двойна Х-образна опашка - абсолютно руско ноу-хау, което подобрява възможностите на безпилотния самолет при маневриране и гмуркане.   Лидерите в производството на БЛА, САЩ и Израел, най-често използват класическата схема на аеродинамика на самолета "Duck", която ограничава движението по една от осите.   "Lancet" е способен да витае във въздуха, очаквайки жертвата. Той може да атакува и сам, като разпознава „непознатия“, използвайки системата „приятел или враг“.   Само 10 "Lancets", неусетно извисяващи се в небето, са в състояние да контролират територията по фронтовата линия от 100 километра. Дронът има и вградена анти-лазерна защита срещу подобни оръжия на потенциален враг.   Цената на руския анти-безпилотен самолет не е сравнима с цената на турските Байрактари. Ефективността на руския високоточен безпилотен автомобил "Лансет" е доказана в Сирия, където безпилотни летателни апарати удрят цели с боеприпаси с тегло 10 кг.   Днес без изключение всички клонове на руската армия са въоръжени с БЛА. Необходимостта и рентабилността от използването на високоточни безпилотни оръжия са неоспорими и следователно руската армия няма да изостава от врага.   Разработките на руския военно-промишлен комплекс традиционно предизвикват не само интереса на потенциалните купувачи, но и страха от невъзможността да се противопоставят на последните разработки на местните дизайнери и инженери.
Сухостат


Тагове:   ланцет,   10 броя,   100 км,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13248870
Постинги: 11642
Коментари: 18445
Гласове: 6687
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК